Pensla bröden snabbt med lite vatten och strö eventuellt på vallmofrön. Lägg två bröd på varje plåt och låt dem jäsa 20 minuter under duk. Sätt in plåtarna, en i taget, högt upp i ugnen och grädda bröden 2–3 minuter på varje sida, tills de fått bruna fläckar
Sikta därefter lite mjöl över bröden. Lägg bröden på plåt och täck med plast. ½ pkt (25 g) Färsk KronJäst för matbröd. Dela i 2–3 bitar (bröd), 16 frallor eller 4 bitar (baguetter) och rulla varsamt ut i önskvärd längd. Gör 2–3 snitt över bröden om du gör baugetter eller limpor, behövs inte om du gör frallor precis innan plåten sätts in i ugnen, sänk temperaturen till 220°C. Grädda mitt i ugnen tills bröden fått fin färg, ca 25 min
Tvätta händerna noga och strunta i besticken, ät maten med hjälp av brödet istället. Finns jättemånga recept på naanbröd och många är med jäst och bakpulver
Här hemma är det genomförkylt igen, jag fattar inget, jag var bra hela helgen och sen kom det en raketförkylning igen, men sluttjatat om det för nu ska jag bjuda er på gott frukostbröd
(ca 6-7 bröd). Rör ihop allt och klicka ut till 6-7 st ”bröd”. ca 6-7 bröd. 6-7 st ”bröd”. Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott