1. Blanda samtliga torra ingredienser. Tillsätt fil och sirap, arbeta ihop till en deg. 2. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda ihop och dela i 12 lika stora bitar
Receptet är hämtat från Per MorbergLåna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
En riktig höjdare som jag länge förknippade med tråkiga lunchrestauranger men oj så fel jag hade. Tack min älskade make för att du fick mig att laga den första gången
Minusgraderna greppade stadigt kring mina bara fingrar och började långsamt bita i huden. Tio minuters promenad och två förbipasserande spårvagnar senare var jag framme och kunde till slut få köpa mina hela rödtungor
För någon vecka sedan lagade vi Saulis favoritmat. köttfärslimpa med bacon och svamp. För att vara en så enkel och lättlagad maträtt är smakupplevelsen faktiskt ganska suverän
Först av allt vill jag önska er som kikar in här en riktigt god fortsättning på det nya året. Idag, årets första dag, har vi njutit av en riktigtsaftig, mör och god helstekt fläskytterfilé
Tack för alla snälla kommentarer om julpysslet, men innan ni blir helt till er i trasorna över mina hemmagjorda kort så kan jag ge er ett tips/trix/fuskknep när det gäller julkort
som jag skrev i ett inlägg förra månaden så gör vi ett par gånger om året en fisketur till kusten och försöker fånga torsk och sist lyckade jag riktigt ordentligt
Päron med toscatäcke är en riktig höst-dessert tycker jag som går väldigt snabbt att svänga ihop. En klassiker med vaniljglass, som barnen brukar älska