Lax

  • 5 Recept

Lime- och chiligravad lax

 Ta bort alla ben på laxen, men låt skinnet sitta kvar. Grava laxen två dygn i kylskåp.  Häll av all vätska från laxen och skär upp den i tunna skivor

Chiligravad lax

Frys laxen i minst två dygn innan du tinar och gravar den. Skölj laxen i kallt vatten och torka av den
Hovmästarsås eller gravlaxsås

Hovmästarsås eller gravlaxsås

4 msk vanlig senap eller grovkornig senap. 11 msk Dijonsenap, fransk stark senap. 11,5 msk socker. 12 msk vinäger, vit typ vit balsamvinäger
Snabb lax till pastan!

Snabb lax till pastan!

Jag köpte en fin laxsida på affären häromdagen. Men lite av laxen sparade jag och använde till en sås som passade utmärkt till pasta
Pasta med lax- och dillsås

Pasta med lax- och dillsås

En ljuvligt god pasta med lax- och dillsås. Jag använde mig av färsk lax som jag först delade i fyra portionsbitar (kryddade med salt och peppar) och sedan tärnade upp i små bitar, men det går minst lika bra med fryst portionslax