Lime- och chiligravad lax Ta bort alla ben på laxen, men låt skinnet sitta kvar. Grava laxen två dygn i kylskåp. Häll av all vätska från laxen och skär upp den i tunna skivor Hemmets Journal
Chiligravad lax Frys laxen i minst två dygn innan du tinar och gravar den. Skölj laxen i kallt vatten och torka av den Tinas skåpmat
Hovmästarsås eller gravlaxsås 4 msk vanlig senap eller grovkornig senap. 11 msk Dijonsenap, fransk stark senap. 11,5 msk socker. 12 msk vinäger, vit typ vit balsamvinäger receptfavoriter.se
Snabb lax till pastan! Jag köpte en fin laxsida på affären häromdagen. Men lite av laxen sparade jag och använde till en sås som passade utmärkt till pasta Katarinas spis
Pasta med lax- och dillsås En ljuvligt god pasta med lax- och dillsås. Jag använde mig av färsk lax som jag först delade i fyra portionsbitar (kryddade med salt och peppar) och sedan tärnade upp i små bitar, men det går minst lika bra med fryst portionslaxLjuvligt god mat -