hirith

BAKNING

  • 10 Recept

Marstrandskex

Blanda de båda mjölsorterna och bakpulvret i en bunke. Tillsätt socker, matfett och grädde. Arbeta snabbt ihop degen

Marstrandskex

Rör smör och socker ljust och pösigt. Går bra med elvisp när smöret är mjukt. Rör ner grädden. Blanda kardemumma, hjorthornssalt, potatismjöl och nästan allt vetemjöl
Kraschad cheesecake i glas

Kraschad cheesecake i glas

Postat av Elin lördag 11/05 2019 kl. 10. 51 Kommentera. Kraschad cheesecake i glas. Kolla här då. En supermegajättesnabb efterrätt
Rimbobullar

Rimbobullar

Rimbobullar. Kanelbullar i all ära men jag föredrar faktiskt rimbobullar en aning mer. ) Swooop sa det bara hemma hos mig efter att bullarna var klara
Dundergoda fluffiga tekakor

Dundergoda fluffiga tekakor

Dessa tekakor blev verkligen fluffiga. Sedan kan man inte påstå att de kanske är nyttiga precis, 200 gr smör
Rågsiktsbröd i långpanna

Rågsiktsbröd i långpanna

Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, havregryn, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen
Bröd i långpanna

Bröd i långpanna

Mät upp grynen, kli och smör i en bakbunke. Koka upp vattnet och häll det över blandningen. Rör om och låt svalna tills det är fingervarmt
Mormors bröd

Mormors bröd

Rör i rågsikten noggrant, en deciliter i taget men spara ca 1 dl till utbakningen. Smula jästen i en stor bunke
Grov Rågkaka

Grov Rågkaka

Smula sönder jästen i en bunke • Smält smöret, tillsätt mjölkenoch värm till 37° • Rör ut jästen i lite av degspadet • Tillsättresten av spadet tillsammans med salt, sirap, kummin,rågmjöl och vetemjöl • Arbeta ihop till en smidig deg och låtden jäsa övertäckt i cirka 30 minuter