Blues mat

Blues mat

  • 8 Recept
Creme Brulee

Creme Brulee

Nu var det ett tag sedan jag slängde ut ett recept här. Därför ska ni nu få recept på Creme Brulee, en riktig klassiker
Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

Häll i grädden, creme fracihen och tomatpurén. 30 min300 g kyckling2 dl grädde1 dl creme fracihe eller turkisk yoghurt20 cm purjolök1 st röd paprika3 msk tomatpuré1 msk finriven ingefära1-2 krm koriander1 st riven vitlöksklyfta2 tsk garam masalaev sambalBryn kycklingen i smör
Het scampigryta på kokosmjölk med glasnudlar

Het scampigryta på kokosmjölk med glasnudlar

Scampigryta med glasnudlar. 500 g frysta skalade scampi, 2 bananschaletten lökar, 2 vitlöksklyftor, 1 msk rapsolja, 2 msk riven färsk ingefära, 1-2 msk grön curry pasta, salt och vitpeppar, 2 stjälkar salladslök, 250 g sugar snaps, 1 burk kokosmjölk (400 g), 100 g glasnudlar, hackad mynta, cashewnötter
Thailaxgryta

Thailaxgryta

Igår fixade jag matlådor inför ännu en jobbvecka. Stek i matfett i en wokpanna eller kastrull i någon minut
Favoritgryta med rödvinssås

Favoritgryta med rödvinssås

3 dl matlagningsgrädde. 3 dl matlagningsgrädde. Favoritgryta med rödvinssås. 8 port. 1 kg griskött (t. ex skinkstek)
Vietnamesisk glasnudelsallad med grillad rostbiff

Vietnamesisk glasnudelsallad med grillad rostbiff

Tillagning. 1. Dressingen. Lägg vitlök och ingefära i en kopp. Finhacka chilin och tillsätt denna. 2. Häll i fisksås, honung, limejuice, vinäger, olja, vatten och sesamolja