Grytor

Grytor

  • 13 Recept
Mustig högrevsgryta med kantareller

Mustig högrevsgryta med kantareller

Vaknar upp till en klar och krispig lördag. Verkar som vi äntligen får se solen idag. Största delen av dagen ska dock spenderas i en idrottshall då vår dotter ska tävla i gymnastik för första gången
Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Ingredienser Portioner. 10 2 kg högrev i bit 4 gula lökar 4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g) 2 msk smör 2 msk rödvinsvinäger 1 msk tomatpuré 2 dl rött vin 2 msk japansk soja 1 l kalvbuljong eller vatten + fond (till 1 l vatten behövs 4 msk konc kalvfond) 20 kryddpepparkorn 4 vitpepparkorn 3 lagerblad majsstärkelse salt Mormorskokta morötter 800 g morötter 1 skalad gul lök 2 msk smör salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Vintergryta på högrev

Vintergryta på högrev

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg högrev , bit eller färdigskurna grytbitar 80 gram sardeller , i olja 150 gram rökt sidfläsk , i tärningar utan svål 1 msk smör , och rapsolja 200 gram palsternacka(or) , skuren i grova bitar 200 gram steklökar , hela 5 dl rött vin 1 msk kalvfond , utspädd i 2 dl vatten 7 dl krossade tomater 20 gram vitlök(ar) , finhackad 3 st lagerblad 1 msk rosmarin 1 msk timjan 250 gram skogschampinjoner , i delar 1 odefinierad salt 1 msk maizena , Eventuellt, utrörd i 2 msk vatten Köp receptet
Lammgryta med svamp, rödvin, grädde och timjan

Lammgryta med svamp, rödvin, grädde och timjan

För första gången någonsin lämnade jag min Crockpot (slowcooker) på hela dagen under tiden jag var på jobbet och möttes av en mycket väldoftande lägenhet när jag kom hem från jobbet
Pappas lammgryta

Pappas lammgryta

Som utlovat kommer här en av pappas paradrätter - lammgryta. Mamma och pappa köpte köpte alltid ett halvt lamm på hösten, sedan var det lammstek på högtider och lammkotletter på grillen
Lammgryta

Lammgryta

Jag vet att många är skeptisk till lamm, det luktar konstigt, smakar blöt yllekofta men då har man inte ätit lamm då har man ätit en gammal tacka
Burgundisk köttgryta I

Burgundisk köttgryta I

Skär köttet i ca 2x2 cm stora bitar. Bryn dem i lite matfett i omgångar. Lägg över dem i en stekgryta efter hand