Huvudrätter

Huvudrätter

Fläskkotlett med mandelpotatispuré och karamelliserad rödlök

Fläskkotlett med mandelpotatispuré och karamelliserad rödlök

2 rödlökar 0,5 dl strösocker 0,5 dl balsamvinäger 1 kg mandelpotatis 125 g långlagrad prästost 1,5 dl grädde 50 g smör 4 fläskkotlett, med ben 0,5 kruka färsk timjan 2 klyftor vitlök 0,5 kruka färsk bladpersilja 1 tsk chiliflakes 2 msk olivolja salt peppar
Stekt älginnanlår med blandsvamp

Stekt älginnanlår med blandsvamp

Ingredienser Portioner. 4 Kryddpulver 4 enbär 5 svartpepparkorn 1 stjärnanis 1 msk hackad färsk rosmarin Älginnanlår 600 g älginnanlår 1 tsk salt aluminiumfolie Blandsvamp 1 paket tärnat bacon (à 140 g) 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 400 g blandad färsk svamp smör Vinägrett 1 dl rapsolja 1/2 dl balsamvinäger 1/2 tsk salt 1/2 krm peppar Till servering 2 dl blandad sallad t ex ärtskott, mâche- och mangoldsallad Lägg till i inköpslistan
Pulled pork

Pulled pork

Ingredienser Portioner. 6 1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit 3 tsk salt 3 krm nymalen svartpeppar 2 gula lökar 1 hel vitlök 1 flaska barbequesås hickory (à 250 ml) Till servering 12 portionsbröd, t ex minibaguette eller källarfranska 1 fint strimlad rödlök 1 burk tomatsalsa (à 300 g) 1 burk majs (à 340 g) 3 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Klassisk fish and chips

Klassisk fish and chips

600 g vit fast fisk, skuren i 12 jämnstora bitar (t ex torsk, kolja eller gös) 4 bakpotatisar, skalade
markus aujalays oxchili

markus aujalays oxchili

Ingredienser Oxchili 800 gram högrev i grova bitar 1 dl barbequesås 1 burk(ar) Öl (33 cl), ljus 1 burk(ar) hela tomater 2 st lagerblad 1 tsk chiliflakes 1 tsk torkad oregano 1 tsk torkad timjan 1 tsk rökt paprikapulver 1 msk spiskummin mald 1 msk kakao 2 msk tomatpuré 1 st grön chilifrukt finhackad 1 st röd chili finhackad 4 st vitlöksklyfta(or) finhackade 2 st gul lök(ar) finhackade 150 gram varmrökt sidfläsk i små tärningar 1 msk rapsolja ca