Blanda alla ingredienserna utom räkorna. Vänd ner räkorna i marinaden och servera. Grillade räkor med sting Till drygt 8 bufféportioner behövs 1 kg stora räkor med skal, 1 röd chili, 2 vitlöksklyftor, 1 msk finhackad persilja, 1/2 kruka basilika (finhackad), saft av en lime 1/2 dl olivolja och 1 krm svartpeppar. 1 kg stora räkor med skal
Nu har vi testat att grilla marinerade räkor. Serverade dom grillade räkorna med grillad citron, grillade brödskivor som penslats med olivolja och kryddats med lite vitlökssalt och en Nobisdressing
Trä räkorna på spett och se till att du har superglöd på grillen eller hetta upp en grillpanna. Okokta jätteräkor plockar vi ur frysdisken och tinar i rumstemperatur, ca 6 st per person om du tänker servera det som huvudrätt med sallad. Lägg räkorna i en form och häll över marinaden, marinera i ca 1 timme. Räkorna behöver endast grillas 2-3 minuter per sida, tjockleken avgör hur länge