Skölj och skär purjolöken i bitar. Skala moroten. Skiva morot, fänkål och citron. Koka ingredienserna till lagen i en traktörpanna under lock, ca 10 minuter
Lägg ut laxskivorna på stora fat. Blanda crème fraiche, senap, vitlök och salt. Ringla lite av såsen över laxen och strö över pinjenötter, basilikablad och ost
Tonfisk. Vit fisk. Tänk på att använda riktigt färsk fisk av god kvalité, fråga i fiskdisken om tips. Om du är osäker på fiskens kvalité kan du frysa in den ett dygn och sedan tina upp innan användning för att slippa eventuella bakterier
Gör så här. Hetta upp en kastrull med olja, fräs löken några minuter utan att ta färg. Rör i riset och fräs det tillsammans med löken yterligare några minuter
Het räkgryta. Jammi, jammi. Älskar skaldjur och het mat och detta blev så gott. Ingredienser 4-6 port. 1 kg färska räkor1 pkt krossade tomater 1 brk kokosgrädde 1/2 röd paprika1/2 gul paprika 1 chalottenlök2 vitlöksklyftor 1 röd chiliCayennepeppar 2 msk hummerfond1 msk Tomatpure CurrySaltRapsolja1 tsk maizena (utblandat i lite vatten)Gör såhärSkala räkorna
1 fiskbuljongtärning. 1 fiskbuljongtärning citronpeppar. Måndag = Meatfree Monday. Efter att ha ätit en god vegetarisk lunch så blir det nu lax med goda såsen till middag
Lax med fetaost och örter. 2015-09-04, 19. 42. Gårdagens lunch bestod av laxfilé med ett träcke av fetaost och örter som serverades tillsammans med ugnsrostad potatis och sallad
Idag delar jag med mig av ett riktigt grymt fiskrecept, som min kollega bjöd på för ett tag sedan. Fisk gräddas under krämig hummersås och smakade riktigt bra