Kött

  • 6 Recept

En annorlunda tjälknul (tjälknöl)

Lägg det frusna köttet i en ugnssäker form och ställ i mitten av ugnen på 75 grader C. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet efter ca 2-3 h och låt stå i ugnen tills dess att temperaturen nått 65-80 C, beroende på hur genomlagat man vill ha köttet. När köttet uppnått önskad temperatur ska det läggas i marinad 1 i minst 4 h. Innan köttet läggs i marinad 2 ska det skivas upp i ca ½ cm tjocka skivor och läggas på ett fat med höga kanter eller en skål. Låt ligga i ytterligare minst 4 h och ös gärna marinad 2 över köttet några gånger under tiden. 1,5 kg fruset kött
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Fräs på älgköttet så det får fin färg. När köttgrytan börjar bli klart vänder man ner kantarellerna. ca 500 gram älgkött, grytbitar eller viltskav. ) ca 500 gram älgkött
Sötsur kinagryta

Sötsur kinagryta

Putsa och skiva köttet. Vänd köttskivorna i mjöl och bryn dem i olja i stekpanna. Lägg köttet i en gryta