Sätt ugnen på 175°C. Krydda steken med salt och peppar. Stek den i lite smör i en stekpanna. Sätt i en stektermometer i köttet och sätt in i mitten av ugnen
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg köttet i en form och sätt in den i nedre delen av ugnen. Stick in en köttermometer på det tjockaste stället och stek tills innertemperaturen är 65 grader, tar ca 1 tim
Här är ytterligare några goda frallor som är perfekta till en lördagfrukost. (Fredag) morgon. 100 g surdegsgrund – jag blandade vete-, grahams- och rågsurdegsgrund
Äntligen tror jag att familjen är på banan igen, även om minstingen snörvlade misstänksamt i morse. Efter en veckas förkylningar så behöver hemmet städas och frysen fyllas med bröd då de goda rågsurdegsfrallorna med tranbär som jag bakade förra helgen nu är slut
En klassisk och supergod helgmiddag är detta. Passar perfekt som söndagsmiddag så här på hösten. Blir jättegod på älgkött, men går även att använda nötkött tex högrev, fransyska eller grytbitar