Bröd

Bröd

  • 13 Recept
Stora vetekakor

Stora vetekakor

Låt brödet vila på galler under bakduk och skär sedan upp i valfria bitar. (arbeta ut brödkakorna med händerna eller kavel)
Scones i plättjärn/plättlagg - stekpanna

Scones i plättjärn/plättlagg - stekpanna

Scones i plättjärn - stekpanna. Jag och kidsen avnjöt en härlig frukost ihop med nygräddade spröda och super goda scones som bakades i plättjärn/plättlagg
Långpannebröd med honung och havregryn

Långpannebröd med honung och havregryn

Verkligen ett enkelt och jättegott bröd. Platta sedan ut degen i en bakplåtsklädd långpanna och nagga med en mjölad gaffel och skär skåror i brödet
Kavring

Kavring

Det här är ett jättegott, saftigt och tåligt bröd. Ett av familjens favoritbröd. Under de två långa jästiderna och när bröden gräddas brukar jag baka något annat
Tekakor med havregryn

Tekakor med havregryn

Ja sambon och stora sonen blir glad över att få lite nybakade tekakor, själv föredrar jag ju de riktigt grova bröden
Smarriga Tekakor

Smarriga Tekakor

Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Grädda mitt i ugnen ungefär 8 minuter tills bröden fått fin färg
Kräftsnittar

Kräftsnittar

Bred lite margarin på varje tunnbröd & fördela sedan röran på dom. 3 st rektangulära tunnbröd. Finhacka rödlök & dill
Varma tunnbrödsnittar med skinka och parmesan

Varma tunnbrödsnittar med skinka och parmesan

Bred på tunnbröden, och rulla ihop den. 3 tunnbröd. Tärna skinkan riktigt smått, och blanda med parmesan, lök, sambal oelek och tillräckligt mycket yogurt för att binda ihop röran
Goda tekakor

Goda tekakor

Bakade dessa igår mellan jobbet på förmiddagen och att jag skulle dit på kvällen igen. Väldigt goda, men inte så nyttiga precis
Foccacia

Foccacia

Ett härligt och lättbakat italienskt bröd som man kan variera i en mängd olika smaker. Bröd. Bröd. Foccacia
Foccacia med tomat, creeme cheese och kalamata

Foccacia med tomat, creeme cheese och kalamata

Ett italienskt gott bröd som passar perfekt till en god soppa eller varför inte till buffén. Jag är ju som bekant inte så duktig på att baka bröd (även om det ska bli ändring på det) så därför blev jag så himla glad när jag verkligen lyckades med detta recept