Lamm

Lamm

  • 11 Recept
Pulled lamm med sparris, chèvre, picklade rädisor och myntasås

Pulled lamm med sparris, chèvre, picklade rädisor och myntasås

Lägg lammsteken i en stekgryta. Sänk värmen i ugnen till 100 grader och låt lammet stå i ytterligare 2 – 2 ½ timmar tills köttet lätt faller sönder. ca 1 kg lammstek1 gul lök2 vitlöksklyftor1 dl äppelmos5 dl torr cider2 tsk dijonsenap2 tsk riven färsk ingefära1 tsk salt1 tsk svartpepparen nypa chilipepparca 20 sparris 100 g färsk getost, smulad
Pasta med lamm

Pasta med lamm

750 g lammkött. Skölj och torka köttet. Skär det i portionsstora bitar. Skala vitlöken, repa bladen från rosmarinkvisten
Enkel lammgryta

Enkel lammgryta

900 g lammkött med ben. Skär köttet i mindre bitar men låt benen vara kvar. Fräs bitarna i en stekgryta tills de fått färg
Lammracks

Lammracks

Välj de bästa lammkött du kan hittaBörja med att marinera racksen tidigt på dagen för bästa smak. Blanda i en mortel
Lammkotletter provencale

Lammkotletter provencale

Igår slängde jag ur mig en fråga om lammkotletter och blev då tipsad om den här rätten. Isak sa flera gånger att det var jättegott, han verkar tycka om lammkött
Lammgryta med plommon

Lammgryta med plommon

Jag har ett favoritrecept på lamm i romargryta som jag nu provat med vanlig stekning för att alla ska kunna laga det
Dagens recept: Lammstek

Dagens recept: Lammstek

Lammkött är mört, fintrådigt och saftigt och har fin smak. Be gärna din handlare att få bäckenbenet på lammsteken bortstyckat
Fårkött godare än lammkött

Fårkött godare än lammkött

Jag har alltid tyckt fårkött är gott, det ger lite mustigare smak än lammköttet, som ibland inte smakar så mycket tycker jag