Bröd

Bröd

  • 10 Recept
Hönökakor – Lättbakat bröd

Hönökakor – Lättbakat bröd

Till bröd är Manitoba Cream bra som gör brödet luftigt och Rustique som gör brödet saftigt och smakrikt
Snabba frallor

Snabba frallor

Snabba frallor. 12-16 st. 50 g jäst. 5 dl vätska (mjölk el. vatten). 1 msk socker. 2 tsk salt. 50 g smör. 12-13 dl vetemjöl
Enkel focaccia, Leilas recept

Enkel focaccia, Leilas recept

Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter. Focaccia, grundrecept. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke
Focaccia

Focaccia

50 gram jäst. 6 dl mjölk (eller vatten). 1,5 tsk salt. 0,5 dl olivolja. 4 dl durumvetemjöl. 1 liter vetemjöl. 0,5 dl olivolja att pensla foccacian och långpanna med
Rågröd i lergryta

Rågröd i lergryta

Stjälp upp brödet och låt svalna på bakgaller. På kvällen. Lös upp jästen i 1 ½. dl vatten. Rör i 3 dl rågmjöl
Bröd i lergryta

Bröd i lergryta

Ta upp brödet på ett lätt mjölat bakbord och knåda några gånger. Forma till ett lätta avlångt bröd och lägg i lergrytan
Kalljäst formbröd

Kalljäst formbröd

Nybakat bröd. På morgonen är det bara att ta fram brödformen och låta den stå framme i rumstemperatur, medan ugnen blir varm
Olivfocaccia med chorizo

Olivfocaccia med chorizo

Servera brödet nygräddat. Låt brödet jäsa utan duk 20-30 minuter. Lös jästen i det kalla vattnet. Tillsätt salt, 2 msk olivolja och mjöl