När Aftonbladet bad mig komponera en trerättersmeny kände jag att jag ville att den skulle representera mig, sådant jag gillar och som känns rätt för säsongen
Rosta brödet och ta ut rondellen eller smörstek brödrondellerna. Om löjrommen inte är så fast och fin som den bör vara kan den läggas att rinna av en stund i en sil
Förra veckan hade vi mina svärföräldrar på besök och bjöd på trerättersmiddag. Till förrätt åt vi räkcocktail, varmrätten blev en likadan oxfilé "plankstek-style" som vi åt för någon vecka sedan och desserten en ljuvlig blåbärspannacotta
Toast Skagen en klassisk svensk förrätt som kom till på 50-talet av Tore Wretman och faktiskt en av de vanligaste förrätterna som serveras har jag hört
Räkcocktail tillhör klassikerna, och var en populär förrätt på 50-talet och den har väl aldrig riktigt försvunnit från menyn helt, även om det numera finns tillkonstlade varianter på rätten