För ett par somrar sedan var jag på en föreläsning med Gertrud Edström (lokal företagare och författare av boken Naturens skafferi) som vill inspirera oss människor att återta kunskapen om de råvaror som växer i vår natur
Sötpotatis eller batat som den också kallas innehåller mer kolhydrater än potatis, men jag äter den ändå oftare än potatis eftersom den innehåller antioxidanter, c-vitamin och järn
Dela vitlöken i klyftor. Koka upp vatten i en kastrull och låt vitlöksklyftorna koka cirka 1 minut. Slå av vattnet och spola av vitlöksklyftorna i kallt vatten, skala dem
Coleslaw är godaste tillbehöret till grillat, speciellt hamburgare. Jag älskar coleslaw. Det kanske beror på min amerikanska uppväxt, jag vet inte, men jag är rätt så petig när det gäller coleslaw
I söndags kom Håkan hem från veckans matinköpstur med ett stort leende på läpparna, visserligen brukar han ha det efter matshoppingen men denna gången var smajlet extra stort