Glutenfritt

Glutenfritt

  • 9 Recept
Knäckig rabarberpaj
Glutenfri knäckig rabarberpaj

Glutenfri knäckig rabarberpaj

Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Glutenfri sockerkaka

Glutenfri sockerkaka

Smör och glutenfritt ströbröd till formen. Klassisk sockerkaka som blir mjuk och saftig. Grundreceptet går att variera med olika smaksättningar, prova till exempel att tillsätta hackade chokladbitar, rivet citronskal, blåbär eller kanel i smeten
Chokladbollar Glutenfria

Chokladbollar Glutenfria

Chokladbollar. (Glutenfria). 20-40 stycken beroende på hur stora du gör dom, jag gillar när dom är små. Du behöver
Glutenfria lussebullar

Glutenfria lussebullar

"Du har väl inte glömt bort att vi gillar lussebullar. " var orden den lille sonen (6-åringen) sa idag på morgonen innan de gick till skolan
Grundrecept glutenfria muffins, både ljusa och mörka :)

Grundrecept glutenfria muffins, både ljusa och mörka :)

Den senaste tiden har jag fått flera förfrågningar på vilka grundrecept jag använder när jag bakar glutenfritt, så i detta inlägg kommer båda recepten och lite enkla smakvariationer så att det blir lätt att hitta för dem som önskar
Glutenfri äppelkaka med kokos

Glutenfri äppelkaka med kokos

Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster

Glutenfria kanelbullar!

Lycka. I torsdags lyckades jag äntligen baka goda, saftiga, glutenfria kanelbullar. För alla som ätit eller provat att baka glutenfria bullar vet nog om hur svårt det kan vara att få tag i ett bra komplement till de vanliga kanelbullarna men äntligen
KANELBULLAR (GLUTENFRIA)

KANELBULLAR (GLUTENFRIA)

Smält smör och häll i mjölken, värm till fingervarmtSmula ner jästen rör om så jästen löses uppTillsätt sedan fiberhusken och låt detsvälla i 10 minuterEfter 10 minuter tillsätter du resten av ingrediensernaSirap-kesella-salt-socker-mjölmixenArbeta i maskin i minst 10 minuterLåt degen sedan jäsa i 40 minuter under bakdukNär degen jäst färdigt tar du upp den på mjölat bakbord(mjölat med glutenfritt mjölmix såklart)Knåda degen så den känns smidig och dela den sedan i 2 delar, kavla ut degen och bred på smörströ över socker och kanel, rulla ihop den ochdela den i 20-24 bitar, lägg bitarna i bullformarsom du ställt på en plåt och låt jäsa ytterligare20 minuter under bakduk, gör samma sak med den andra deg bitenPensla bullarna med uppvispat ägg strö på pärlsockeroch flagad mandelGrädda bullarna i 250 grader mitten av ugnen i 10 minuter, sen är det bara att njuta av underbart goa mjuka härliga kanelbullar, för dom är jätte goa´ 150gr smör
Glutenfri äppelpaj med flingsalt

Glutenfri äppelpaj med flingsalt

Otroligt god glutenfri smulpaj där saltet bryter av överraskande bra mot det söta. Äppelsmulpaj med flingsalt4 äpplen