Fisk

Fisk

  • 15 Recept
Tomatfisk

Tomatfisk

Lägg fisken i en ugnssäker form. Häll det över fisken och strö över osten. Tillaga fisken i nedre delen av ugnen i 20-25 min. 600 g fiskfilé
Laxrulle

Laxrulle

Årets matfrossa är över men kylskåp och skåp är fortfaramde fulla. Vad du än gör, släng inte maten. Gör något kul med det som finns kvar
Räkbakelser med smördeg

Räkbakelser med smördeg

Rulla ut smördegen. Ta ut 10-12 rundlar med mått, ca 8 cm diameter. Lägg dem på plåt klädd med bakplåtspapper
Grillad tonfisk med rostad blomkål

Grillad tonfisk med rostad blomkål

I går var vi på fisk marknaden här i Portugal och köpte färsk tonfisk i en hel bit. Till tonfisken gjorde jag rostad blomkål i ugnen, smakade riktigt bra till fisken
Tonfisksallad

Tonfisksallad

1 burk tonfisk i olja. Dela potatisen i mindre bitar, klyfta äggen, strimmla salladen och rödlöken. Ansa rädisorna
Snabb laxpasta med ostsås

Snabb laxpasta med ostsås

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Värm ostsåsen och rör i dill och ärter. Strimla laxen och blanda med pastan
Fisk med kokos och lime

Fisk med kokos och lime

Lägg fisken dubbelvikt ovanpå grönsaksbädden. Blanda kokosmjölk och sambal oelek och häll vid sidan om fisken i formen
Grillad lax med romsås

Grillad lax med romsås

Lägg laxfjärilarna i en ugnssäker form. Strö över citronpeppar och salt. Pensla över oljan. Grilla laxen i övre delen av ugnen, ca 10 minuter
Romsås till lax

Romsås till lax

Romsås är en av mina absoluta favoritsåser att servera med lax. Så enkel att göra men åh så god. Recept, 4 portioner
Pestobakad fisk

Pestobakad fisk

Bred peston på fisken och baka i ugn i 15 minuter. 250 g vit fiskfilé. Hacka persilja och solroskärnor i mixer
Stekt fisk med grön ärtpuré

Stekt fisk med grön ärtpuré

Vänd fisken först i ägget sedan i ströbrödsblandningen. Servera fisken med kokt potatis och en sallad till
Sallad med varmrökt lax

Sallad med varmrökt lax

Skrubba och koka potatisen. Häll av vattnet och ånga den torr. Dressing. Smält smöret under omrörning. Låt det bli lite brynt men inte bränt