Varmröktlax fick sällskap av Erik Lallerstedts limeaioli och en krämig avokadosallad. I dag fixade jag till en snabb middag till mig och maken med det jag hade hemma
4 prt lax. 4 prt pasta till exempel tagliatelle 2 dl grädde 4 st äggulor 1 st citron det yttersta finrivna skalet och saften salt nymalen svartpeppar 4 prt laxvarmrökt, à cirka 125 g babyspenat ca 140 g färsk 2 msk pepparrot nyriven
varmröktlax och ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan. Servera laxen tillsamans med de ugnsrostade grönsakerna, basilikasåsen och sallad
Smaka av med salt och peppar. Lägg laxen i en ugnsform. Häll gräddblandningen över laxen och gratinera i 200 grader, 15-20 min (tills laxen är genomkokt). Servera med ris och en god sallad 4 laxfiléer
Rör i dill och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Dela laxen i bitar och lägg över purjolöken. Garnera med dill och citron och servera med potatis och sockerärter
Servera laxen tillsammans med pressad potatis och garnera med dill. Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna och citron samt apelsin för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämigalaxrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.