Dagarna rullar på i en galen hastighet o tiden bara försvinner i ett virrvarv av förkylning o sorg. Hela familjen låg mer eller mindre nerbäddad förra veckan med feber och hosta… Nu börjar de ordna upp sig, bara jag kvar som förmodligen lyckats hosta av ett revben som gör fördjävligt ont rent ut sagt
Grädde och crême fraiche. Så har du en bra bas till en god sås till ris, pasta, bulgur, couscous, potatis eller annat tillbehör i stället för kolhydrater
Bryn fläskfilén i skivor, salta och peppra köttet och lägg sedan över i en ugnsfast form. Skär purjolöken och skinkan i bitar och bryn i stekpannan, häll sedan blandningen över köttet
Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Fördela kött och marinad ovanpå. Häll såsen över köttet och tillaga i mitten av ugnen, ca 30 minuter
Det är måndag och åter vardag. Det fordrar god mat efter veckans första arbetsdag, som t ex dessa snabblagade biffar med tzatsiki, lite grönt och pitabröd
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soja, kalvfond och vitlök. Fördela kött och marinad ovanpå. Häll såsen över köttet och fördela resterande grönsaker ovanpå