Idag började jag min dag med att jobba 2. 5 timmar, och på jobbet hade jag med mig ingredienser till en fettchoklad, ganska lagom att ta det som frukost tillsammans med mina barn på jobbet när de äter frukost
Godkväll mina vänner. Hoppas er fredag har varit bra. Min lilla familj var inne en sväng hos min svärfar och drack kaffe i eftermiddags, och sen körde vi iväg till glassbaren och fikade på lite glass efter det
Det här var verkligen smaskens. 200 g svamp (champinjoner, trattkantareller, blandsvamp eller vad du har hemma)1 gul lök, finhackad3 msk mjölsmör till stekning3 lövbiffsskivor2 dl grädde3 msk viltfond + 1 dl vatten (eventuellt mer, efter smak)tryffeloja, 1 tsk (kan uteslutas)pasta för 4 personerStrimla lövbiffen och stek upp snabbt på hög värme, salta peppra och lägg åt sidan
Fredagarna har plötsligt förvandlats till pastadagar i Mårtenssons kök denna hösten. En väldans trevlig tradition som säkert lär fortsätta ett tag till, i alla fall så länge som vi har fantasi och inspiration till att variera middagarna
Skölj champinjonerna och skär dom i skivor, Skala och hacka löken, Bryn löken i lite matfett, tillsätt champinjonerna när löken fått lite färg, Strimla lövbiffen och lägg den i stekpannan, låt köttet bli genomstekt, Tillsätt sambal oelek, salt och svartpeppar, Låt puttra ihop på svag värme i ca 5 min, Häll över matlagningsgrädden och låt puttra ytterligare i några minuter, strö därefter över persiljan, 500 g lövbiff
torkad svart trumpetsvamp, enbär och rosmarin Smörsteka kantareller på mormors vis Taggsvamp- smörstekt med lök Svampstuvning med viltfond, tryffelolja och rostad lök Pasta med krämig svamp och lövbiffsås Köttfärslimpa med trattkantareller Pizza med smörstekta kantareller, chevre och rödlök Kantarellfylld aubergin
Sätt på pastan. Skär lövbiffen i strimlor. Fräs hastigt i en del av margarinet. Lägg över i en gryta. Fräs purjo och svamp i resten av margarinet och lägg över i grytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.