min egen

min egen

  • 7 Recept
Scones i plättjärn/plättlagg - stekpanna

Scones i plättjärn/plättlagg - stekpanna

Lägg degen på mjölat underlag och kavla ut så att degen är ca 1 cm tjock. Grädda sconeskakorna 3-5 minuter på varje sida, eller tills dem pyser upp och har en fin färg på ytan
Saftig smörgåstårta med tonfisk

Saftig smörgåstårta med tonfisk

Förutom att fyllningen hamnade där den skulle så rann den även ut på brickan och var halvägs upp till mina armbågar innan jag var klar
Varm smörgåstårta med hönökaka

Varm smörgåstårta med hönökaka

Skär bacon och purjolöken i mindre bitar. Kika gärna in på min blogg där jag har fler recept. Grädda i 10 min på 200 grader
Smörgåstårta

Smörgåstårta

Min mamma är en hejare på att göra goda smörgåstårtor. Hon har gjort såna så länge jag kan minnas och lite hämmad har jag nog blivit av att hennes är så populära
Kringlor

Kringlor

En av mina favorit recept faktiskt så baka, smaka och njut. Knåda sedan resten av mjölet i degen, som bör vara slät och jämn
Kokta Kringlor

Kokta Kringlor

Tillsätt socker och ägg och mjöl tills degen är fast, låt jäsa en timme. Gör små kringlor av degen och släpp ner i en kastrull med kokande vatten
Mjuka salta kringlor ”Perece”

Mjuka salta kringlor ”Perece”

När vi besökte Ungern åt min son uppåt 100 st tror jag så jag tänkte försöka mig på att göra liknande. Låt stå i ca 10 minuter tills blandningen blir bubblig. Låt jäsa till dubbel storlek i ca 30 minuter. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i ca 15 minuter till kringlorna börjat bli bruna. (om du hoppar över nästa steg så gräddar du dom ytterligare 3-4 minuter). Pensla saltblandningen på varje kringla efter de varit 15 minuter i ugnen och grädda ytterligare 3-4 minuter