Nillas favoriter

Nillas favoriter

  • 18 Recept
Kräftor
Parmesan- och pankobönor

Parmesan- och pankobönor

Ett recept från ICA. s kundtidning Buffé (nummer 2/2017). Lite småkladdigt att göra, men väldans gott. Jag tog frysta, tinade bönor vilket funkade fint - men de kanske blir ännu spänstigare med färska bönor
Kantarellbruschetta med Västerbottenost

Kantarellbruschetta med Västerbottenost

Om jag väl får tag i några kantareller gör jag oftast kantarellmacka med dem. Eller bruschetta, om jag har något bröd av hippare rang hemma
Louise Johanssons Sandefjordsgryta

Louise Johanssons Sandefjordsgryta

1. Skär fisken (använd gärna en blandning av både lax och kolja) i grytbitar om 2 centimeter. Strimla och skölj purjolöken och halvera sockerärtorna
Rostad färskpotatis med sparris och champinjoner

Rostad färskpotatis med sparris och champinjoner

Äntligen är det säsong för färskpotatis. Jag älskar färskpotatis. Denna plåt laddad med färskpotatis, sparris och champinjoner är ett läckert tillbehör till de allra flesta rätter
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Så här gör du. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta

UNGERSK GULASCH MED GRÄDDFIL OCH SALTGURKA

UNGERSK GULASCH MED GRÄDDFILOCH SALTGURKA4 portioner3 gula lökar4 vitlöksklyftorca 800 g grytbitar av nöt2 msk olja4 msk tomatpuré1 tsk mald kummin1 tsk torkad mejram2 tsk paprikapulver1 liter kalvfond (vatten och fond)2 röda paprikorev ½ msk Maizena majsstärkelseflingsalt, svartpeppar1 citronTill servering

Godaste gulaschen

1.  Skär köttet i lite mindre tärningar. Bryn i en stekpanna med olja och lägg över i en gryta. 2.  Skala och hacka löken, kärna ur och hacka paprika och chili
Filodegsrullar med kräftfyllning

Filodegsrullar med kräftfyllning

Sila bort lagen från kräftstjärtarna och låt dem rinna av i en sil. Hacka dem fint. Blanda kräftorna med salladslök, philadelphiaost och pepparrot