matbröd

matbröd

  • 12 Recept
DE GODASTE KALLJÄSTA FRALLORNA

DE GODASTE KALLJÄSTA FRALLORNA

Hej på er. Fredagskväll och jag mannen tar det lugnt i vårt lilla kakelugnsrum. Nora är på disco, Astrid har en kompis som ska sova över här och lillan fick hänga med dom så jag och mannen blev helt plötsligt helt själva
Ljust surdegsbröd

Ljust surdegsbröd

Ett fantastiskt gott och neutralt bröd som passar till det mesta. Lättbakat är det också. Vill du har nygräddat bröd på tex
Surdegsbröd med dinkel

Surdegsbröd med dinkel

1 bröd, stå över natten, jäsning 40 min x 3 + 1 tim + 1 tim, ugn 250 grader ca 30 min. På kvällen. 2 msk surdeg (rågsurdeg)
Sveas rågbröd

Sveas rågbröd

1,5 l vatten (varav 6 dl kokande)½ dl havregryn1,4 kg fint rågmjöl (350 g används till skållningen)600 g vetemjöl (gärna specialvetemjöl)1 msk salt2 msk smör eller rapsolja1 - 2 msk sirap½ dl surdeg eller 1/4 paket jäst1
Rågbröd

Rågbröd

Lite bröd igen. Runda råglimpor denna gången. Äldsta dotterns favorit. 50 gr jäst. 4 dl vatten. 50 gr smör. 1/2 dl olivolja
Rågbröd

Rågbröd

Jag har börjat baka matbröd igen. När barnen var små och bodde hemma bakade jag ofta matbröd men sen barnen har flyttat har det blivit mer sällan
Bagarstugekakor

Bagarstugekakor

Trots all tradition av tjockbullar och ärtbullar här i trakten är det dessa okryddade,. värmländska bagarstugekakor som har blivit viktiga för oss på julbordet

Tjockbullar

Åh måste bara säga gör dessa bröden för dom är super goda. Jag älskar detta bröd är bara är så gött Mmmm
Baguetter med vetesurdeg

Baguetter med vetesurdeg

Här bakas det med surdeg så det står härliga, i helgen bakade jag och bjöd på jobbet vi är ju inte bortskämda med att bli bjudna på "frukostfika" Då man arbetar helg så kan det vara trevligt med lite nybakat
Ungerskt bondbröd

Ungerskt bondbröd

Ungerskt bondbröd är ett supergott bröd med en härligt seg yta och ett mjukt innanmäte. Brödet blir extra saftigt och hållbart av att det innehåller kokt potatis
Supersnabba tekakor

Supersnabba tekakor

Gjorde dessa supersnabba tekakor häromdagen. De fick jäsa i värmen och blev väldigt luftiga och fina. 1 dl rapsolja/olivolja