Hej på er. Fredagskväll och jag mannen tar det lugnt i vårt lilla kakelugnsrum. Nora är på disco, Astrid har en kompis som ska sova över här och lillan fick hänga med dom så jag och mannen blev helt plötsligt helt själva
1,5 l vatten (varav 6 dl kokande)½ dl havregryn1,4 kg fint rågmjöl (350 g används till skållningen)600 g vetemjöl (gärna specialvetemjöl)1 msk salt2 msk smör eller rapsolja1 - 2 msk sirap½ dl surdeg eller 1/4 paket jäst1
Trots all tradition av tjockbullar och ärtbullar här i trakten är det dessa okryddade,. värmländska bagarstugekakor som har blivit viktiga för oss på julbordet
Här bakas det med surdeg så det står härliga, i helgen bakade jag och bjöd på jobbet vi är ju inte bortskämda med att bli bjudna på "frukostfika" Då man arbetar helg så kan det vara trevligt med lite nybakat
Ungerskt bondbröd är ett supergott bröd med en härligt seg yta och ett mjukt innanmäte. Brödet blir extra saftigt och hållbart av att det innehåller kokt potatis