min kokbok

min kokbok

  • 3 Recept
Glutenfria Ljusa Baguetter

Glutenfria Ljusa Baguetter

min familj förstod inte ens att det var ett glutenfritt bröd när de provsmakade. Finax)+ ca ½-1 dl till utbakningSmula ner jästen i en degbunkeTillsätt vattnet och sedan psylliumfröskalet (85% kostfibrer)Rör ut alltsammans tills jästen löst sig i degspadetLåt blandningen svälla i några minuter tills det blir som "tapetklister"Vispa/rör nu ner olja, salt och stevia (el. den skall vara lösareNu skall degen knådas, helst med elvisp (degkrokar) eller assistent i 5 minuter. Tillsätt INTE för mycket mjöl under tiden då bröden skall vara lite lösa i konsistensenLägg dessa på en bakplåt med papperLåt nu bröden jäsa under en bakduk i 45-60 minuterSätt ugnen på 250 grader, gärna varmluftStäll in en ugnsfast form eller skål med vatten i botten på ugnen (så det bildas ånga därinne)Innan du gräddar dina bröd sprayar du dom med lite vatten. bara en liten dusch på varje så de blir lätt fuktigaAnvänd en vass kniv och skär diagonala snitt på ovansidan av varje brödGrädda bröden mitt i ugnen (med vattenskålen kvar på botten i ugnen) i ca 10 minuterTa sedan ut vattenskålen, sänk temperaturen till 200 grader och grädda vidare i ca 6-8 minuter eller tills baguetterna har fått fin färgTa ut plåten och låt bröden kallna på ett galler, UTAN duk överFungerar utmärkt att frysa in 25 kronor
Glutenfri limpa

Glutenfri limpa

Rör ned fiberhusk och låt svälla några minuter. Kör i ca 5 min. Låt jäsa väl , ca 45 min. Grädda i 200 grader i ca 30 min