5 portioner5 ProPoints/port600 g kycklingfilé eller fläskfilé1 röd lök2½ dl Mat extra 4%2 dl fraiche, max 5%1 köttbuljongtärning2-3 msk soja2 tsk tomatpuré1½ tsk sambal oelek1 tsk oljasaltpepparvattenStrimla filén och hacka rödlöken smått. Lägga i ett pkt Tulip kotlettbacon och då blir receptet 7 pp/port
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Låt det koka ihop ett tag medan kycklingen steks. Lägg kycklingen i en ugnsform, häll över såsen och bred ut den lite fint över
Spara recept. Stek kycklingen runtom i en stekpanna. Salta, peppra och lägg över kycklingen i en gryta. Servera kycklinggrytan med kokt ris och en sallad
Denna kycklingfile grytan är inte alls svår och går snabbt att röra ihop. Jag frågade här hemma om dem ville ha pasta eller ris till kycklinggrytan och alla svarade pasta
4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan