Gratänger

Gratänger

  • 11 Recept
Italiensk pastagratäng

Italiensk pastagratäng

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Pastagratäng 300 gram penne 1 tsk salt 1 st gul lök 2 klyfta(or) vitlök 1 msk olivolja 500 gram nötfärs 1 tsk torkad oregano 1 tsk torkad basilika 2 msk tomatpuré 1 msk röd balsamvinäger 500 gram krossade tomater 1 dl vatten 100 gram svarta oliver , urkärnade 100 gram soltorkade tomater 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 0,5 kruka(or) färsk basilika 0,5 st zucchini 125 gram körsbärstomater 75 gram grana padano 1 dl vispgrädde Sallad 0,5 st gurka 0,5 st röd lök 150 gram salladsmix 1 msk olivolja 1 msk röd balsamvinäger Köp receptet Näringsvärde Kcal
Mexikansk färsgratäng

Mexikansk färsgratäng

Börja med att koka riset i vatten och salt ca 20 minuter tills vätskan är inkokt. Skala och hacka löken
Grönkålsgratäng

Grönkålsgratäng

Tina grönkålen om du använder fryst, och pressa ut så mycket vätska som möjligt. Hacka grönkålen fint. Smörj en ugnssäker form och sätt ugnen på 200°
Krämig broccoligratäng LCHF

Krämig broccoligratäng LCHF

Koka upp buljongen. Lägg i broccolin och koka ca 2 minuter. Lyft upp broccolin och lägg över i ugnsform. Blanda crème fraiche och buljongen
Broccoligratäng med fetaost

Broccoligratäng med fetaost

Gratänger är så himla gott och smidigt. Perfekt tillbehör men även gott att äta bara som det är. Här kommer en ostig variant