Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Fjälla laxsidan och torka den, men skölj den inte. Plocka ut benen med en platt tång. Blanda socker, salt och vitpeppar och strö blandningen på laxens båda sidor
4-6 port 1 lax eller regnbågsfilé, ca 1,5 kg Grovt salt Smält smör Citronpeppar dill Sås. 3 dl vispgrädde Majonnäs, efter smak Vitlök, pressas Halv citron, saften salt o peppar Strö ut grovsalt i en långpanna, ca 0,5 cm tjockt, lägg laxfilén med
Tina fisken något. Vispa samman lagalätt, idealmjöl och fiskfond i en gryta. Lägg ner fisktärningarna och låt grytan sjuda sakta, ca 5 minuter, tills fisken är kokt. 400 g fisktärningar. 1 msk fiskfond