Förrätt

Förrätt

  • 16 Recept
Smördegsinbakad sparris

Smördegsinbakad sparris

Gör så här Sätt ugnen på 200°. Mixa kronärtskockshjärtan slät med färskosten. Bred ut krämen på smördegen
Hummer Thermidor

Hummer Thermidor

Riktigt bra förrätt med lyxkänsla som du lätt slänger ihop. Hummer Thermodor har fått sitt namn efter den elvte månaden i kalendern efter franska revolutionen och skapades enligt sägnen för Napoleon själv
Smördegslindad sparris

Smördegslindad sparris

grön sparris. 1smördeg (ca 250 g). 1mjuk getost t ex chevreau. 1ägg. 1sesamfrön1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Knipsa bort den grova änden av sparrisarna
Gubbröra

Gubbröra

Gubbröra. Publicerat 2016-12-22 20. 18. 00 i. inspiration,. mat/recept. Skinkan är griljerad och rödbetssalladen är klar
Kräft Cheesecake

Kräft Cheesecake

Alltså kräftcheesecake. Jopp, den är smarrig. Känner att jag ligger efter med uppdateringarna, förra helgen var vi på utflykt på Rörö
Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail tillhör klassikerna, och var en populär förrätt på 50-talet och den har väl aldrig riktigt försvunnit från menyn helt, även om det numera finns tillkonstlade varianter på rätten
Avocado à la Butler

Avocado à la Butler

Skala räkorna. Mosa grönmögelosten. Rör ner gräddfilen i den mosade osten. Rör ner majonnäsen i gräddfilen
Formfranska med vallmofrön

Formfranska med vallmofrön

Smula jästen i en skål och värm vattnet till 37º. Häll vattnet över jästen och rör tills den lösts upp
Tunnbrödssnittar

Tunnbrödssnittar

God morgon, kamrater. När väckaren ringde i morse sov jag som en klubbad säl. Det tog någon minut innan jag fattade vilken dag det är
Räkbakelser med smördeg

Räkbakelser med smördeg

Rulla ut smördegen. Ta ut 10-12 rundlar med mått, ca 8 cm diameter. Lägg dem på plåt klädd med bakplåtspapper
Tunnbrödssnittar med skinkröra

Tunnbrödssnittar med skinkröra

Idag känns det som våren kom av sig. Där jag bor har det i princip regnat hela dagen och varit kallt och ruggigt
Klassisk gubbröra – vårt bästa recept

Klassisk gubbröra – vårt bästa recept

Så här gör du. 20 minuter. Koka äggen (krämig gula). Häll av spadet och hacka sillen. Blanda med hackat ägg, majonnäs, lök, kaviar och dill