Hungern motade jag med ett stort grönt äpple så fort köttet ställts in i ugnen. "Ös" köttet några gånger med såsen under tiden och täck över på slutet med lite aluminumfolie om det behövs för att köttet inte ska brännas
Köttet blev otroligt mört och saftigt och i kombination med örtsåsen blev det bara klockrent. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet
Lägg ner köttet. Häll ev på mer vatten och salt så att det täcker köttet. Låt kött och grönsaker koka på svag värme under lock tills köttet känns mört, 1 1/2 - 2 timmar. Låt köttet vila i buljongen 15-20 min innan det skärs upp. 600 g benfritt nötkött högrev eller bog. 4 dl buljong från köttkoket
Stek köttet i ugnen till en innertemperatur på. Stek köttet i ugnen till en innertemperatur på 65 grader, använd en stektermometer, cirka 15 minuter. Ta ut köttet och låt vila ca 10 minuter i folie. 15 minuter Ta ut köttet och låt vila ca
köttfond. lägg sedan köttbitarna över. Slå såsen äver kött och purjo så att det täcker. köttfond. Trots avsaknaden av blogginlägg har vi faktiskt ätit, en hel
Tjock knäckta revben är en styckningsdetalj som vi gärna köper hem från slaktaren. Billigt och jäkligt bra fläsk precis på mitten mellan trynet och knorren