Vegetariskt 2

Vegetariskt 2

  • 5 Recept
Bakad aubergine med fetaost och granatäpple

Bakad aubergine med fetaost och granatäpple

Sätt ugnen på 200 grader. 2. 523 kcal, 18 g protein, 35 g fett, 27 g kolhydrater 2 st Aubergine. 2 st klyftor Vitlök Vanlig. 2 msk Olivolja. 250 g Rödkål Färsk. 125 g Granatäpplekärnor Fryst. 2 msk Olivolja
Auberginegratäng med tomatsås och mozzarella

Auberginegratäng med tomatsås och mozzarella

Vi river av 2017 med ett vegetariskt recept som blev himla gott. 2 st finkrossade tomater, Mutti. 2. Gratinera i 200 grader i 20 minuter. 2 st finkrossade tomater, Mutti
Vegetarisk allt i ett gratäng med kikärtor, champinjoner och färskost

Vegetarisk allt i ett gratäng med kikärtor, champinjoner och färskost

ca 2 dl mjölk. 200 g skivade färska eller frysta champinjoner. 200 g smaksatt färskost. 400 g kokta kikärtor (se här) alternativt 2 tetror eller 2 normalstora burkar med konserverade kokta kikärtor (häll av dem och skölj dem under rinnande kallt vatten innan de används). Värm upp ugnen till 225 C och smörj en ugnsfast form med lite matfett. Grädda gratängen i mitten av ugnen i ca 25 - 30 minuter. ca 2 dl mjölk. 200 g skivade färska eller frysta champinjoner. 200 g smaksatt färskost. 400 g kokta kikärtor (se här) alternativt 2 tetror eller 2 normalstora burkar med konserverade kokta kikärtor (häll av dem och skölj dem under rinnande kallt vatten innan de används)
blomkålsmos

blomkålsmos

ca 2 blomkålshuvuden. Flytta över filéerna till en ugnssäker form och kör in i ugnen på 200 grader, i ca 15 minuter eller tills de känns genomstekta. ca 2 blomkålshuvuden
Ugnsbakad ratatouille

Ugnsbakad ratatouille

Sätt ugnen på 200 grader. Ta en 28-30 cm stekpanna som är ugnssäker. Fräs lök, paprika, 20 gram vitlök i lite av olivoljan. Slå på de krossade tomaterna och 2 msk med strimlad basilika och låt allt puttra tio minuter. Ta av folien efter 40 minuter och grädda den i ytterligare 20 minuter. 20 minuter