Idag blev det husmanskost här hemma. Kidsen älskar Köttsoppa med klimp (Eller klimpen är det jag som älskar), men inte mycket slår en stor tallrik soppa till middag
Gör så här. Hacka löken grovt eller strimla den. Låt löken fräsa sakta i smör ca 10 minuter. Pudra över mjölet, rör om och tillsätt fond, mjölk och grädde
Jag satt och bläddrade bland lite gamla recept och hittade detta på en klassisk pannbiff. Blev så sugen att jag var tvungen att slå slag i saken och veva ihop en smet
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Vispa grädden och hacka dajmen i småbitar. Rör ihop det och varva tillsammans med maränger, glass, den skivade bananen och mandarinklyftorna i 4 dessertglas
2013 drog igång med ett nyårslöfte om att laga fisk här hemma. Det har gått, hrm, sådär. Men nu har jag i alla fall fräst på räkor till en jättefräsch avokadosallad som marineras med bland annat chili och lime
en fräsch sallad som blir klar på nolltime. för 2 pers. 4 ägg150 g skalade räkor ( jag använder Kosterfiskarns LyxRäkor på burk )1 påse machesallat3 små späda morötter2 tomater2 msk kesella 1%1 msk majonnäshårdkoka äggen, skala, dela i halvor och salta lätt
Lite-göra-klubben. Bra, då kan ni ju alltid baka en randig rulltårta till kaffet. eller för all del. Låt ungarna göra grovjobbet, sen kan ni vuxna bara vara med och äta upp godsakerna
Idag är det Sveriges nationaldag och på många håll hissas den blågula flaggan. Jag har aldrig deltagit i ett offentligt firande, hade eventuellt tänkt det i år men annat kom ivägen
Detta är mitt favoritrecept på Murrekaka. Ja, det är det namn som jag väljer för den här kakan. Receptet kommer från mamma, och hon har i sin tur fått det av en gammal granne som heter Gerd
Kyckling och grönsaker i sötsur sås. Som på kinarestaurangen fast godare då förstås. Och här kan man ju variera med andra grönsaker såsom bambuskott, broccoli, zuccini mm