Jag kan ärligt säga att detta är första gången jag äter så saftig kyckling. Som ni alla säkert vet så är det är lätt hänt att kyckling blir torr, men i denna rätten så slipper man det och får istället riktigt saftig och mör kyckling
Lägg de frysta eller färska/tinade kycklingfiléerna i en ugnsform där alla filéer får plats att ligga bredvid varandra - för att de ska täckas jämnt av såsen
Bottna med blomkåls mos fördela kyckling delat i mindre bitar. Fördela över kycklingen. 1/2 grillad kyckling (hade hemma gjord). 1/2 grillad kyckling (hade hemma gjord)
Dela kycklingen, på längden ( inte riktigt helt igenom), salta och peppra lite grand. Bryn kycklingen i het panna på båda sidor (inget fett), lägg dem i en ugnssäker form t
Skär ett snitt i kyckling o fyll med färskost. Den skrek skyn som blev över eftet kycklingen använder du till sås , tillsätt grädde , buljong , färsk timjan , salt o peppar
Har ni förresten provat baconlinda eran kyckling någon gång. Förutom att baconet bidrar med en god sälta och smak så hjälper den även till att hålla kycklingen saftig
Kyckling. Kycklingfond. Dela kycklingenfiléerna på mitten(på längden). Kyckling. 3-4st kycklingfiléer(tinade). Linda in i bacon(ca 3baconskivor till varje kycklingdel). Kycklingen är klar vid 72grader. 3-4st kycklingfiléer(tinade)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.