Skölj/skrubba potatisarna, behåll skalet. Lägg potatisarna i en bunke. Lägg potatisklyftorna på en plåt med bakplåtspapper, klyftorna får inte ligga ovanpå varandra utan alla ska nudda plåten
8 st (ca 600 g) jämnstora potatisar ca 2-3 msk (ca 25-40 g) smör eller flytande margarin 0,5 tsk salt 0,5 dl ströbröd. 8 st (ca 600 g) jämnstora potatisar
Skala och skiva potatis,rotselleri,lök och vitlök tunnt. Blanda svamp,potatis och det mesta av osten. Koka upp grädde, fond och kryddor, tillsätt potatis, selleri, lök, sjud i ca 10 minuter. 2 kg potatis av mjölig sort
En knaprig och smakrik potatiskaka som jag gör såhär. potatis, tunt skivad (lite svårt med mängden utan det beror på hur många ni är och vilken form du använder men ett riktmärke är väl ungefär ca
Nyårsaftonens huvudrätt blev oxfilé, potatistårta, grönpepparsås, persiljevitlökssmör och sparris. Sist skalar du potatis en i taget och river på grövsta rivjärn