JUL

JUL

  • 14 Recept
Brantevikssill

Brantevikssill

Till midsommar gjorde jag en variant av Brantevikssill på 5 minuterssill. Ingredienser. 1 paket 5 minuters sill 420 g
Ris à la Malta

Ris à la Malta

Servera med körsbärssylt eller på juligt vis med apelsinbitar eller konserverade mandarinklyftor. Vispa vaniljvispen tjock och blanda med kall risgrynsgröt
Rödkål till julbordet

Rödkål till julbordet

Gör såhär. Strimla kålen, skala och hacka äpplen i klyftor. Hetta upp smör, lägg i kålen och ringla sirap över
Stuvad spenat

Stuvad spenat

SPENATSTUVNING MED FÄRSK SPENAT. Om du använder färsk spenat så rensar och sköljer du den noga så att den inte är grusig
Ugnsomelett

Ugnsomelett

En bra lunchrätt som kan serveras med någon god korv, köttbullar eller kallskuret. Du kan också servera den med en svamp- eller skaldjurstuvning över
Julskinka (koka & griljera)

Julskinka (koka & griljera)

Ingen jul utan skinka. Julskinka. Julskinka. Om man inte känner för att koka själv går det utmärkt att köpa en färdigkokt skinka och griljera
Lussekatter - godare än snygga

Lussekatter - godare än snygga

Då vet man dessutom att det snart är jul och den känslan älskar jag. Igår när jag inte hade några större planer passade jag på att baka lussekatter
Vörtbröd, Ernsts recept

Vörtbröd, Ernsts recept

Vörtbröd100 g smör 50 g jäst för söta degar 66 cl porter (öl) 33 cl julmust 0,5 msk malen nejlika 2 tsk malen pomeransskal 1 msk malen ingefära 14 dl rågsikt 1,5 dl mörk sirap 1 msk salt 2 dl russin 16 dl vetemjöl
Inlagd sill

Inlagd sill

Koka hastigt upp lagen. Låt lagen svalna och sedan kallna i kylskåpet, gärna över natten. Låt gärna sillen ligga och vattna ur i kallt vatten i ett par timmar extra
Julkorv med senap

Julkorv med senap

Blötlägg krokfjälstren i kallt vatten i 1 timme. Skölj ur dem med kallt vatten. Korvsmet. Mät upp vattnet och låt det stå i frysen en stund