Grönkål eller kale som det heter på engelska är en riktig super grönsak proppful med nyttigheter. Du kan ha den till princip allt tycker jag soppor,ugnsrätter, jag har den tex runt om köttfärslimpan och att göra chips av dem
Skölj riset noga i kallt vatten. Blötlägg i kallt vatten cirka 20 minuter. Häll av i durkslag och lägg över i en kastrull tillsammans med 6 dl vatten och 1/2 tsk salt
Ännu en vardagsklassiker hos oss som gillas av all i familjen. Köttfärssåsen drygas ut med vitkål och ris och räcker länge, speciellt om man även drygar ut den ännu en gång genom att stoppa den i pitabröd
Kärna ur tomaterna, hacka i mindre bitar. Hacka rödlök eller salladslök. Blanda tomat och lökhack. Salta, peppra, rör i sockret och pressa över limesaft
Enkel, snabb och underbart god sås till paj är denna kallrörda vaniljvisp/sås. Den är super att slänga ihop och oftast har man dessa ingredienser hemma som bas också, iaf här hemma