Ställ in i 225 grader i ugnen och baka i cirka 30 minuter eller tills kyckligen är helt genomstekt. Det här är en maträtt jag länge har hört talas om men aldrig provat på, ÄNTLIGEN säger jag bara, helt fantatsikt gott
Om du bara vill testa ett recept från min blogg måste det bli detta. En mininypa är tillräckligt. Dessa brownies är nog det godaste som har åstadkommits i mitt kök
Salta, peppra och kumminera. 1 stycke fläsklägg på knappa kilot 1 torr cider (jag tog en astrakan) salt und peber vitlök 4 morötter 2 potatisar kummin smör 1,5 dl gräddfil 2 msk stark söt senap Sätt ugnen på 125-150 grader Salta och peppra fläsklägget, gnid in. 2 potatisar kummin
Tillsätt tomatpuren, vatten, vin och fond, låt det koka i några minuter. Vi kokade den stora klump som min stackars ravioli smält ihop till men den goda smaken fanns är ändå
Hacka korven i mindre bitar, finhacka vitlöken fräs några minuter i lite olja under omrörning, lägg i spenaten och stek ytterligare någon minut, smaka av med salt och peppar, ta av från plattan och låt svalna
Den innehåller degestivbotten, bananer, grädde och härligt god kolakräm som man får genom att koka kondenserad mjölk i 2 timmar, har även hört att de numera finns färdig dulce the less (kolakräm) att köpa men inte sett den i min stad. Utgick från receptet på Kryddburken men man skulle kunna minska lite på degestivblandningen för de var lite i mastigaste laget, samt öka mängden på grädden (jag hade 3dl men kunde gärna haft lite till) och så hade jag ingen dajm hemma så jag använde mjölkchoklad istället. ) Min storlek på formen var 24cm och inte 28 som de står i orginalreceptet
Grädda pajen i mitten av ugnen på 150 grader i 40-50 min. 40-50 min. En himmelskt god paj med smak av knäck och ett bra alternativ till den vanliga smulpajen
Servera med Milda Vaniljvisp eller blanda Milda Vaniljvisp och Milda Visp för en mindre söt sås. Grädda näst längst ner i ugnen ca 25-30 minuter tills pajen har en fin gyllene färg
Ställ pajskalet kallt, gärna i frysen i 30 minuter. Förbaka pajskalet i 10 minuter. Häll krämen över frukten och grädda i 20-25 minuter eller tills krämen stelnat och blivit vackert guldbrun
Jag har skrivit det förr men det är värt att upprepas, anka är min absoluta favoritfågel. Det kan nog vara en god idé att minska något på fänkålen i löken, det är inte störande men jag kanske skulle velat ha en lite bättre balans mellan lök och fänkål
Ta bort filén från plastfolien och placera den i mitten av den mindre remsa av degen. Steka det i ugnen i 15 minuter för medium rare eller 20 minuter för medium. Låt köttet svalna och sätt sedan in det i kylen cirka 20 min. Stek svampen på medelhög värme med timjan kvisten i ca 10 minuter, rör om ofta tills du har en mjuk blandning. Krydda svampblandningen, häll över vinet och koka i ca 10 minuter tills allt vin har absorberats. Kyl rullen i minst 30 minuter och upp till 24 timmar. 20-25 minuter för medium rare och 30 minuter för medium. Låt stå i 10 minuter innan du skär upp den i tjocka skivor
Detta är en supergod röra som passar att t ex fylla baguetter med. 1 grillad kyckling (4-5 dl)1 liten burk majs1 liten röd lök1 tsk orientalisk curry (vanlig går bra också)1/2 tsk salt1 knivsudd cayennepeppar(socker)1 dl majonnäs2 dl crème fraicheev
Och utan minsta blygsamhet så kan jag säga att det blev grymt gott. Lägg skinkan på ett stort ark aluminiumfolie och stick en köttermometer i den tjockaste delen
Fräs löken i smör någon minut. Potatisen borstas och kokas fem minuter i lättsaltat vatten. Beräkna stektiden till ca 1 timma och 45 minuter eller tills termometern visar 90 grader. Låt koka upp och sjuda minst 5 minuter. Bryn dem runt om i olja och efterstek i 20 - 30 minuter med kotlettraden i ugn