DAGENS RECEPT 14-10-27UGNSSTEKT REGNBÅGE I GRÄDDSÅSPröva denna verkligt fina fiskrätt, som är len och mild i smaken. 4 portionerCa 800 g filéer av regnbåge1 msk citronsaft2 tsk saltcitronpepparsvartpeppar2 dl crème fraîche1 dl vispgräddeGarnering. Stek fisken i ugn, 175 grader, 30 - 40 minuter beroende på filéernas tjocklek. Ca 10 minuter att förbereda30 - 40 minuter i ugnenVariation. Häll sedan över en blandning av 1½ dl crème fraîche, ½ dl torrt vitt vin och 1 dl vispgrädde. För att få ca 800 g färdig filé av regnbåge behöver du 2 fiskar à ca 1 kg. Låt spadet koka 15 - 30 minuter. Från Nya Mästerkocken 1985 4 portioner. 1 msk citronsaft. 1 dl vispgrädde. 175 grader. Ca 10 minuter. 1½ dl crème fraîche. 1 dl vispgrädde. 1 kg
1 dl vatten. 1½ dl grädde. 150 skalade räkor. Häll såsen över fisken i formen, ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter. 1 dl vatten. 1½ dl grädde. 150 skalade räkor. 15-20 minuter Ta ut gratängen, lägg på räkorna och lite hackad dill innan du serverar
180g Dumlelakrits. 180g Dumle. Det här måste ni testa. Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det