Het lumumba Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Häll mjölken i en kastrull och lägg i vaniljstång och -frön Hemmets Journal
Nougatbitar med kaffesmak Skär choklad och nougat i bitar. Låt dem smälta tillsammans över ett vattenbad. Rör ner espresson. Bred ut smeten i en form, klädd med bakplåtspapper Odense
Parfait med knäck och salt kolasås Glass är väl kanske inte det första man tänker sig mitt i vintern. Men efter grillat med lite starka såser är det minsann inte så dumt cat's bak- och matblogg
Champurrado- Mexikansk varm choklad Fyllig varm choklad på mexikanskt vis. Åh den är SÅ GOD. En autentisk champurrado görs på mexikansk choklad och brunt pilloncillo socker Zeinas Kitchen
Isig Pina Colada Ingredienser Portioner. 10 4 dl vit rom 2 dl Malibu (kokoslikör) 1 l ananasjuice 1 l krossad is Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Rabarberpaj ca 5 rabarberstjälkar. 1-1,5 dl socker. 1 msk potatismjöl. Skala rabarbern. Skiva och lägg den i botten av en ugnsfast pajform Veronicas Bakblogg
Recept: gammaldags chokladpudding (med choklad i!) Som liten tyckte jag bara om en sorts chokladpudding. Ekströms på pulver, till min mammas stora förskräckelse Matarkivet | Mat, kärlek och mera mat
Fläderpannacotta Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, socker och vaniljstång med frön Hemmets Journal
Lingonparfait med hemmagräddade havreflarn Äntligen har stressen lagt sig något. Julklapparna är öppnade. Julmaten är lagad. Lägenheten är hyfsat välstädad och insikten om att jag har två veckors ledigt framför mig börjar långsamt sjunka in Jävligt gott
Jordnötsfudge (sockerfri, lågkolhydrat) Ingredienser. 1 dl kokosflingor. 1 dl osötat jordnötssmör, gärna crunchy. 25 g smör. 25 g kokosolja utan smak 56kilo.se