vitkål

vitkål

  • 5 Recept
Stekt vitkål - Párolt káposzta

Stekt vitkål - Párolt káposzta

½ vitkålshuvud ca. Spola och skär vitkålen i strimlor, salta något och låt stå ca 20 minuter. ca 1 kg vitkål
vitkåls lasagne

vitkåls lasagne

jaa en enkel vitkåls lasagne vart det. Smöra en ugnsfast form och börja med att lägga ett lager på botten med vitkålsblad sedan ett lager med köttfärsröra och sedan strö över lite riven ost, och sedan samma igen
Stuvad vitkål

Stuvad vitkål

Stuvad vitkål är mycket gott. Strimla vitkålen tunt. 1 litet vitkålshuvud. Låt koka sakta på svag värme tills vitkålen är klar (kan ta allt mellan 10-20 minuter beroende på hur tunt du skär vitkålen). 1 litet vitkålshuvud
Ostgratinerad vitkål

Ostgratinerad vitkål

Putsa vitkålshuvudet, dela det i fyra klyftor och skär ut stocken. 1 litet vitkålshuvud. 1 litet vitkålshuvud
Stuvad vitkål

Stuvad vitkål

Jag levde länge i villfarelsen att vitkål var värdelös mat. Vitkål är en bra källa till bland annat folat, vitamin C och glukosinolater, som har den eminenta funktionen att kunna hjälpa kroppen att förebygga cancer