God festmåltid med fläskfilégryta och stekt kryddat vitkål. Jag glömde ju ge er receptet på den goda vitkålen som vi åt i lördags till den mumsiga fläskfilégrytan
Ingredienser Stektvitkål Receptet är för 2 portioner 0,5 st stort vitkålshuvud 1 st vitlöksklyfta 0,5 st röd chili Efter tycke & smak persilja Efter tycke & smak havssalt/himalayasalt Animaliskt fett, ghee eller kokosolja att steka i
1 port2 skivor lövbiff3 dl hyvlad vitkål0,5 dl grädde1 tsk senapflingsaltpersiljesmörvitlökssmörHyvla vitkålen med en osthyvel. -Mama Skogly ♥ Köper man färdigt kryddsmör så går middagen lätt under 15 minuter
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>. Jag skulle kunna sitta och käka stektvitkål till fredagsmyset medan resten av familjen käkar godis eller något annat sött
Strimla önskad mängd vitkål med kniv eller osthyvel beroende på hur tjocka strimlor du vill ha. Hetta upp olja och smör i stekpannan och tillsätt vitkålen
Ta upp vitkålen och tillsätt gräddsorterna i buljongen. Stuvad vitkål. Tillsätt vitkålen och låt bräsera på svag värme 5-10 minuter eller tills den känns mjuk. Stek falukorven i smör, cirka 2-3 minuter på varje sida. 500 g vitkål, skuren i 2 cm tjocka strimlor. Potatispuré 800 g skalad potatis, gärna mandel potatis, King Edward eller Bellona 2 tsk salt 2 dl mjölk, varm 50 g smör 100 g rökt skinka, skuren i små tärningar 1/2 dl hackad persilja 100 g riven Västerbottensost 1 tsk salt 1 krm vitpeppar Stuvad vitkål 3 dl hönsbuljong 1 lagerblad 1 liten gul lök, hackad 50 g rökt skinka eller bacon, tärnad 500 g vitkål, skuren i 2 cm tjocka strimlor 1 dl grädde, valfri fetthalt 1 dl creme fraiche (kokbar) Lite maizenamjöl Salt Svartpeppar 600 g falukorv, skuren i skivor eller bitar på längden Smör
Att steka vitkål och smaksätta med välsmakande kryddor och servera till t. Stektvitkål med chili, vitlök och persilja Detta behöver du till två portioner Ett halvt stort vitkålshuvudOlivolja1 vitlöksklyfta½ röd chiliPersilja (jag använde fryst)Salt Så här gör duStrimla vitkålen fint med en kniv Häll lite olivolja i en stekgryta eller stekpanna Stek vitkålen tills den blir mjuk och lite gyllene Rensa och hacka chilin fint och strö över vitkålen Skala vitlöksklyftan och pressa även denna över vitkålen Blanda chilin och vitlöken med vitkålen Strö över valfri mängd persilja
Svensk bas-wok. Häll sedan över fisksås-mixen. En näve finstrimlad vitkålen näve breda risnudlarnågra buketter broccoli1/4 gul lök, klyftad1 klyfta vitlök, hackad1/2 cm ingefära+1/2 msk fisksås1/2 msk ljus soja1/2 msk risvinäger (eller annan vinäger)1/2 msk sockerchilliflakes(blanda ihop i en skål)+1 ägg+SesamfröKoka upp vatten, blötlägg risnudlar och broccolibuketter i 3 minuter
gärna mandel-. Ta upp vitkålen och tillsätt gräddsorterna i buljongen. Stuvad vitkål. Tillsätt vitkålen och låt bräsera på svag värme 5-10 minuter eller tills den känns mjuk. Stek falukorven i smör, cirka 2-3 minuter på varje sida. 500 g vitkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.