När det är 1. a advent brukar vi har en försmak på julen. Det blev janssons frestelse, köttbullar, skinka, sill, knäckebröd med gubbröra, ägghalvor och rödbetssallad
Tro det eller ej. Ibland är det svårt även för mig att finna inspiration och det känns som att det inte ens är värt att ställa sig vid spisen om man inte får laga den där ”riktiga” helgmaten
Ugnsbakat ris med svamp är en krämig gratäng baserad på ris och svamp. Den blir otroligt rik på smak eftersom riset kokas med svamp och buljong innan det sätts in i ugnen för den sista lilla touchen
Smeta in lammet i en kräm av honung/vitlök/sojaLaga i 90 grader tills knappt 60 grader (otroligt mört)Använd skyn som bas för såsen men tillsätt grädde och lite portvin och koka/reducera en bra stund
En utav mina absoluta favoritsallader är ceasarsallad. Det finns inte mycket som slår det. Att göra sin egen ceasardressing och rosta sina egna krutonger till är lite pricken över i
Hej, hoppas du tycker om den nya layouten på bloggen. Jag har hunnit med att länka om alla recept men håller på för fullt att uppdatera alla inlägg med en startbild och korrigera alla länkar i texterna
Hur är det hemma hos er, äter ni vegetariskt då och då. Även om ni inte är vegetarianer så det bra både för den egna hälsan och för miljön att byta ut köttet mot vegetabiliska proteiner ibland
1. Fräs morötter och lök i olja i någon minut. Tillsätt allt utom halloumi och vita bönor. Låt det stå och puttra i tills linserna är klara, ca 15–20 minuter
Lamm. Mmmm, jag älskar lamm och undrar varje gång jag äter det varför jag inte äter det oftare. -) Lammbog är fantastiskt gott att tillaga, kolla tex in det HÄR receptet
Grönkål eller kale som det heter på engelska är en riktig super grönsak proppful med nyttigheter. Du kan ha den till princip allt tycker jag soppor,ugnsrätter, jag har den tex runt om köttfärslimpan och att göra chips av dem