Torka av laxen med hushållspapper. Salta, peppra och krydda med chili explosion. Strö på lite ströbröd. Stek laxen i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Strimla bacon. Finhacka lök och vitlök. Skiva blekselleri och morötter. Värm en stekpanna med olivolja och fräs bacon tillsammans med lök, vitlök, blekselleri och morötter
Sätt ugnen på 125°. Bryn köttet runtom i smör-&rapsolja. i en stekpanna. Lägg det i en ugnssäker form. Salta och peppra runtom köttet och krydda med färsk timjan
Biff Rydberg är en svensk klassiker. Egentligen ska potatisen och köttet tärnas upp i lika stora bitar (enligt receptet) men jag gillar när man får tugga köttet så jag tärnade upp det i större bitar
Det här är, på inga sätt och vis, en traditionell falafel. Dels för att jag tog en genväg och använde förkokta kikärtor istället för att lägga torkade kikärtor i blöt över natten (det får man göra när man inte vet vad man känner för att äta redan en dag i förväg)
Foto. Theres Lundén. Då och då behöver man lyxa till med en eterätt. Den här efterrätten är ett italienskt påfund med särskilda kex doppade i starkt kaffe som täcks med en röra av ägg, mascarponeost och marsalavin
Cannelloni är pastarör som fylls, traditionellt ofta med kyckling, men otaliga varianter förekommer. En klassisk version är fylld med spenat och ricotta