Helenas samling 1

  • 6 Recept

Vaniljrutor

1 dl socker. 1 äggula. 1 ½ msk potatismjöl. Hacka snabbt samman ingredienserna till smördegen och låt den vila kallt i 30 minuter, gärna längre
Beskvier

Beskvier

1 ½ dl strösocker. 1 ½ dl florsocker. 1 ½ msk kakao. 1 tsk kaffe (kan uteslutas). Grädda i nedre delen av ugnen på 180 grader C i 10-15 min. 1 ½ dl strösocker. 1 ½ dl florsocker. 1 ½ msk kakao. 1 tsk kaffe (kan uteslutas)
Nutellasnurror

Nutellasnurror

1. Tina smördegen i 10-15 minuter. Skär så att det blir ca 12 kakor av varje rulle. Grädda ca 8-10 minuter (var försiktig, de kan få för mycket färg under). 1 ½ dl Nutella. 1 Ägg
en deg - många sorters kakor...

en deg - många sorters kakor...

175 grader. 270 g (4 1/2 dl) mjöl. 90 g (1 dl) socker. 1. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i ca 15 min. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda i 175 grader i 15 min. Denna lägger du sedan i plastfolié och låter ligga i minst 1 tim i kylen. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 175 grader. 270 g (4 1/2 dl) mjöl. 90 g (1 dl) socker
Saffransskorpor

Saffransskorpor

Ingredienser, ca 35 skorpor100 g smör1 g saffran2 ägg1,5 dl strösocker5 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulver1,5 dl sötmandelGör så härSätt ugnen på 175 grader. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader. Skär längderna i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 minuter. 100 g smör. 1,5 dl strösocker
Milanopinnar.

Milanopinnar.

16 st (i alla fall i min storlek). 100 g strösocker. 1 äggula. 1 krm bakpulver. 1 äggvita. 1 påse mandelspån. Rulla ut mandelmassa i längder som är 15 mm tjocka. Pensla kakpinnarna med äggvita, strö på mandelspån och grädda i 200 grader i ca 15 min. -) 16 st. 100 g strösocker. 1 äggula. 1 krm bakpulver. 1 äggvita. 1 påse mandelspån