Paj

Paj

  • 7 Recept
Grönkålspaj med ädelost

Grönkålspaj med ädelost

Lägg grönkålen och osten i pajskalet. Välj glutenfri pajdeg. Lägg pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter (för 4 port). Grädda pajen mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills äggstanningen stelnat
Bönig Fruktpizza

Bönig Fruktpizza

Efter den lyckade falafelpajen så började tänka på att använda mer bönor och liknande som "pajdeg". Botten blir mer "pizza-aktig" än traditionellt "pajig" men gott gott
Glutenfri pajdeg

Glutenfri pajdeg

Den här glutenfria pajdegen är jättegod, och mer proteinrik än vanlig tack vare sojamjölet. Sojamjöl har en ganska speciell smak som jag tycker passar perfekt i pajdeg
Pajdeg med quinoa

Pajdeg med quinoa

Jag älskar paj men är inte speciellt förtjust i pajdeg så de senaste månaderna har jag experminenterat mig fram till två slutsatser
Pajdeg på kikärtor

Pajdeg på kikärtor

Använd en pajform (helst nonstick i metall) och bred ut degen i pajformen. Pajdegen rekommenderas användas ihop med köttfärsfyllningar (exempelvis Tacopaj) då jag inte testat med något annat
Kantarellpaj med västerbottenost

Kantarellpaj med västerbottenost

Pajdegen. Häll, klicka uti pajskalet och ställ in i ugnen i ca 25 min eller tills den fått fin färg. 3 dl vetemjöl