Har testat att göra pajdegmed mandelmjöl och sesamfrön för att få bort kolhydraterna enligt Allt om LCHF- bloggens recept och resultatet blir helt skapligt
Täck kanterna på pajskalet med aluminiumfolie, så att bara botten på pajdegen syns. Eller så blandar du samman smöret med mjölet med hjälp av fingertopparna
En krispig men samtidigt seg quinoabarmed massor med nötter och en topping av mörk choklad. Täck en plåt med bakplåtspapper och sprid ut quinan på plåten
1125 g kallt smörDela smöret i mindre bitar och blanda med mjölet till en smulig massa. Du kan om du vill trycka ut pajdegen i formen direkt och nagga botten med en gaffel innan den får vila cirka 30 minuter i kylen
Perfekt att slänga ihop och fylla med det som finns i kylskåpet för tillfället. Receptet på en riktigt bra och enkel pajdeg är ovärderlig att ha i tider av knytkalas och utflykter
Jag försöker fortsätta med rutinerna trots att vi har semester, inte alltid så lätt, men sen så vet jag också att det är svårare att komma tillbaka till rutinerna om man har varit ifrån dom ett tag
En superenkel och helt vansinnigt god glutenfri pajdeg gör jag med mandelmjöl och smör. Ibland skojar jag till den lite extra och byter en deciliter av mandelmjölet mot riven kokos – helt klart ett hett tips, men beror ju lite på vilken typ av paj man gör och hur innehållet passar smakmässigt med kokos
En vegetarisk gratäng med massor med smak hittar ni här. Den innehåller bönor, grönsaker, lite tomatsås, ost och quinoa som nästan påminner om köttfärs här
Blanda alla ingredienser snabbt till en fast pajdeg, antingen för hand eller med en matberedare. Jag har nu tagit fram ett recept på pajdeg där jag bytt ut en del av det vita mjölet mot grahamsmjöl och en del av smöret till kvarg
Har du överbliven kokt quinoa hemma, kasta inte bort, utan gör biffar av den. If you have leftover cooked quinoa at home, do not throw it away, make patties of it
Genom att koka med lite grönsaker får måltiden ett ännu bättre näringsvärde. Genom att koka quinoan och bulguret direkt i tomatsåsen får du ett väldigt saftig och smakrik kolhydratskälla som inte kräver någon extra sås om du inte önskar det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.