Detta är frallorna som gått hett med recept och diskussion på Facebook sidor med lchf tema. Och ja fortfarande lite svampig konsistens men det närmaste vanligt bröd jag kommit
Idag lördag och lite sötsugen men då jag själv gett mig ett nyårslöfte, att inte äta godis förrän påskafton fick det bli ett alternativt godis idag till kaffet
h Glutenfria och lchf-vänliga fröknäcke1dl solroskärnor1 dl hela linfrön1/2 dl hela sesamfrön3/4 dl pumpakärnor2 dl vatten1/2 tsk flingsalt + lite extra till garnering innan "gräddning"1
Konceptet enkelt, gott och hälsosamt är något som slår högt för mig. Detta bröd kan du fixar ihop en lördagsmorgon lika väl som du kan blanda ihop degen och sätta in i ungen i vardagskväll
Jag har sett många olika varianter på knäckebröd som är LCHFvänligt. Men nu har jag hittat ett sådant recept som jag tycker är mer åt det striktare LCHF, dvs utan så många onödiga kollisar
När tiden tryter och man snabbt behöver få i sig något så är detta lc-bröd med 0g kh perfekt. Tar några minuter att göra och smakar nästan som scones men med mer kokossmak tack vare det nyttigare mjölet kokosnötsmjöl
Dessa bröd gör jag som lite platta tekakor och jag tycker de är goda när man gör räkmackor bla. 6 st. 1,5 dl mandelmjöl 1,5 dl pofiber 1,5 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 2 ägg 2 dl creme fraiche 3 msk vatten 3 msk smält smör vita vallmofrön + uppvispat ägg eller äggvita
Jajamensan, glutenfria frukostbullar är vad det Mårtenssonska köket har att erbjuda denna fredag. Frukostbullar, som är så fullproppade av fröer så att man står sej på frukosten ett bra tag och magen blir på bra humör
ÄNTLIGEN har jag fått till ett supergott och krispigt fröknäcke. 1 dl solroskärnor1 dl sesamfrön½ dl hela linfrön2 msk pofiber1 msk fiberhusk½ dl kokosfett2½ dl kokande Vatten1 tsk havssaltlite flingsalt att strö över
Jag har provat mig på två gånger att föra eget fröknäckebröd, men nopp inte har jag lyckats. men så hittade jag ett recept som jag ändrade lite på och det blev BRA så här kommer detta receptet
Med tanke på alla recept på granola och müsli jag har här på bloggen är det kanske ingen nyhet att dessa livsmedel är bland det bästa jag vet, och en stor anledning till att jag ser fram emot frukosten varje morgon