Dajm 1. Blanda mjöl, kakao, sirap, matfett och socker i en väl rengjord stekpanna. 2. Koka i 4-5 minuter på svag värme under omrörning Matklubben.nu
mikro knäck Häll socker grädde och sirap i en hög kanna. kör på full efekt7-9 minuter. beroende på hur lös knäck du vill ha Matklubben.nu
Chokladtryffel med konjak Bryt chokladen i bitar. Lägg dem i en kastrull och häll i grädden. Värm försiktigt under omrörning så att chokladen smälter Matklubben.nu
Lättlagad dajm Blanda alla ingredienser utom chokladen i en tjockbottnad kastrull. Värm och koka i ca 7 minuter tills massan blivit lite seg Matklubben.nu
Lingonremmar Mixa lingonen till en purè. Passera genom en finmaskig sil, det ska totalt bli 3 dl purè, späd på med vatten om det blir för lite Matklubben.nu
Saffranstryffel Tryffel. Koka upp grädde, honung och saffran. Slå det över den hackade vita chokladen. Tillsätt sedan smöret och sist cognacen Matklubben.nu
Krämiga fudge Koka fudgen under omrörning, ca 20 minuter. Jag kör den gamla klassikern när jag gör fudge, dvs kulprov för att kolla om den är klar Matklubben.nu
Mozartkulor med hasselnötter Skär den kylskåpskalla nougaten i centimeterstora kuber. Skär mandelmassan i tunna skivor. Peta in en hasselnötskärna i varje nougatbit Matklubben.nu