Om du tål jordnötter är det här en kaka för dig. Jordnötter - eller nguba som vi sa på lingala - hör till det där som väcker ljuva barndomsminnen hos mig
Lägg ner alla ingedienserna utom kokosen i matberedaren och kör på full fart tills smeten är jämn. Om smeten känns torr kan man ha i lite vatten eller lite mer kaffe
Ugn 200 grader. Hacka samman matfettet med sötningsmedel, vaniljsocker och 2 dl vetemjöl. (Börja med den lilla mängden mjöl, då mjölet sväller när degen vilar)
Grädda på 160 grader i 20- 25 minuter (mina var mer än klara efter 16 minuter så var uppmärksam. Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör tills allt är blandat
Ananasmums. Hej allesammans och välkommen april. Jag var lite sugen på att skriva godmorgon till er, men hindrade mig när jag slängde ett öga på klockan
Alltså baka i långpanna är ju det bästa som finns. Enkelt och gott. Framförallt om man nu ska göra till flera personer så är det bara att öka receptet till det dubbla
Hittade ett kakrecept i min hög med sparade, intressanta recept som jag tog och bakade förra helgen. Kommer inte ihåg var receptet kommer ifrån eller varför den heter just dansk drömkaka men det som jag antagligen föll för i receptet och som fick mig att lägga det i sparahögen var nog farinsockret i toppingen som ger kokosen lite extra god och knäckig smak
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och vaniljsocker