Det blev tacos till middag igår, ja. Och det blev rester över. Trodde väl det. Hur många fredagar man än gör tacos så är det nästintill omöjligt att beräkna den där köttfärsen och alla grönsaker, tycker jag
Underbara höst med sina färger och svala luft. Men också för alla dessa underbara grönsaker. Förutom att jag snöat in fullständigt på soppor i höst så har även diverse olika sorters pajer blivit testade i köket
Skär potatisen i skivor och stek dem lätt i hälften av fettet. Krydda med vitlökssalt. Vispa sönder äggen försiktigt och blanda dem med vatten eller grädde
Julmat - Ugnsomelett. Då kommer receptet på omeletten som jag lovade i ett tidigare inlägg. Detta receptet är lagom för en normalstor gratängform, ta receptet gånger två så räcker det till en långpanna
Omeletter lagas på olika sätt i bland annat Thailand, Kambodja, Kina. Jag skulle kunna tänka mig att grädda omeletter som tunna pannkakor och sedan fylla dem som crêpes
Omelett är för mig en variant på pytt i panna - egentligen. Man tar lite vad som, gärna så'nt som blivit över, skär upp i lagom stora bitar och steker ihop
Att rosta löken och tomaterna innan ger en härlig smak till omeletten. 2 pers1 rödlök, klyftad1 pkt bacon, strimlatca 10 körsbärstomater, halverade4 ägg2 msk mjölkca 1 dl ost, rivensalt och grovmalen svartpepparSätt ugnen på 225°
Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp 5 dl mjölk och låt svalna lite. Rör ut mjölet i resten av mjölken. Vispa ner detta i mjölken tillsammans med ägg salt och peppar